luni, 21 iunie 2010

WEEKEND 8

Sâmbătă seara (19.06.2010), m-am întors de la Târgu Jiu, după o săptămână de stat acolo. Mi-am terminat treaba, dar am fost lipsit de Internet, motiv pentru care mi-am neglijat blogul. Abia azi am completat cu fotografii şi câteva comentarii postarea ultimă.
Ieri, am fost la Runcu. De cum am coborât din maşină, am fost învăluiţi de mirosul florilor de tei, care a pus stăpânire pe sat. La inspecţia de rutină a „moşiei”, am remarcat că s-au copt coacăzele, agrişele şi zmeura şi că mazărea se cere, neapărat, recoltată. Din cireşe au mai rămas câteva pe vârful cireşului, negre de coapte, dar inaccesibile nouă şi, se pare, neaccesibile şi graurilor! Erau înflorite petuniile, regina nopţii şi caprifoiul.
Ani, soţia mea, a cules mazărea, eu am aranjat şi stropit via. Tot timpul cât am lucrat, soarele, care, altă dată, la orele 11 ne alunga la umbră, de data aceasta s-a arătat foarte rar de după nori şi ne-a lăsat să ne vedem de treabă.
După-amiaza, acasă, am văzut repriza a doua din meciul de fotbal Italia-Noua Zelandă şi, seara, întreg meciul Brazilia – Coasta de Fildeş. M-a genat neputinţa Italiei şi, deşi a învins, aş fi vrut să văd o Brazilie mai ofensivă (constant ofensivă).
De mâine o să continui să postez materiale în strictă legătură cu denumirea blogului meu (Ucenicie literară), deşi, lipsa de comentarii a vizitatorilor mei denotă că nu-i interesează tematica blogului. Este dureros să constaţi asta, dar, orice ar fi, voi continua să prezint durerile facerii care m-au încercat la scrierea primei mele cărţi, satisfacţiile şi insatisfacţiile legate de ea, în speranţa că ar putea să-i folosească cuiva. Nu o să continui cu cea de a doua carte şi-i voi pune punct blogului meu.

Coacăze. În Bănişor li se zice strugurei.
Agrişe. Bunicul avea în grădina lui atât strugurei cât şi agrişe. Am ţinut, neapărat, să am şi eu.
Zmeură
Petuniile şi regina nopţii, nu este nevoie să le semănăm. Răsar singure în cele mai neaşteptate zone din grădină.

Caprifoiul se simte bine în preajma celor doi mesteceni pe care i-am plantat lângă gardul de la stradă. În unele momente, mirosul florilor lui îl bătea pe cel a florilor de tei. Săptămâna trecută, unele străzi din Târgu Jiu erau invadate de mireasma acestor flori.

3 comentarii:

AdinaA spunea...

De ce sa va descurajati si sa va necajiti de lipsa reactiilor? Poate nu o sa aflati niciodata cui i-a folosit un cuvant sau un gand, dar in mod sigur nimic din ceea ce este impartasit cu sinceritate, nimic din ceea ce vine dintr-o experienta si un efort real nu este nefolositor si intotdeauna zideste.

Unknown spunea...

Arata foarte bine tufele de strugurei si agrise. Sunt soiuri de pe vremea bunicului?

Artemiu Vanca spunea...

Sunt aceleaşi soiuri.

Trimiteți un comentariu