duminică, 19 septembrie 2010

WEEKEND 14

Toamna la Runcu - sâmbătă 18.09.2010
Şi la Runcu, ca peste tot în ţară, toamna vine, sau ar trebui să vină, cu răcoare şi cu pomii şi viile încărcate de roade. În ceea ce priveşte răcoarea, ea va veni, probabil, în zilele următoare, dar în ceea ce priveşte roadele, toamna nu s-a dezminţit, iar când avem roade bogate, ne bucurăm nu numai noi ci şi vecinii şi prietenii noştri.
Prunele le-am cules cu două săptămâni înainte, merele şi perele ieri, strugurii i-am amânat pentru săptămâna viitoare. Prunele s-au transformat deja în gem, merele, cele pe care nu le-am transformat ieri în suc, se odihnesc în lădiţe, în pivniţa noastră de la Runcu, iar perele îşi aşteaptă rândul la compot.
Ultimele flori ne-au zâmbit nouă şi zilei însorite de vară indiană. Cele care urmează să vină, mă refer la tufănele, ne vor zâmbi peste una sau două săptămâni.

Perii au fost foarte harnici în anul acesta

Prunii au fost harnici în toţi anii

Merii s-au luat la întrecere cu perii

Ionatanele

Frumoasele de Voineşti

Strugurii

Florile mele preferate

Ultimele flori

2 comentarii:

Zinaida Strinu spunea...

Frumos parc ! Si pare foarte curat, un miracol fata de parcurile bucurestene. Fotografiile parca m-au si facut sa simt aerul curat de acolo.

Artemiu Vanca spunea...

Faceţi o nedreptate parcurilor bucureştene. Cel puţin patru parcuri, cele pe care le vizitez eu - Cişmigiu, Herestrău, Naţionaunt,IOR- sunt cel puţin la acelaşi nivel cu parcul vâlcean.

Trimiteți un comentariu