sâmbătă, 26 noiembrie 2011

SĂLĂJENI LA GAUDEAMUS

Vineri 25.11 2011, a avut loc o dublă lansare de carte sălăjeană la ediţia din acest an a Târgului internaţional Gaudeamus- carte de învăţătură. Este vorba de „SĂLAJ – OAMENI ŞI OPERE – DICŢIONAR BIBLIOGRAFIC” întocmit de un colectiv de la Biblioteca Judeţeană „I. S. Bădescu” Sălaj, format din Florica Pop, Lucia Bălaş, Ottilia Bódis, coordonat de doamna Florica Pop, directoarea instituţiei, şi de cartea „ŞOAPTE CU ECOU......” a doamnei Florica Pop.
Ambele cărţi au apărut la editura DACIA XXI, din Cluj.

„Dicţionarul bibliografic” conţine mai mult de 700 personalităţi sălăjene, români şi maghiari, care au scris cel puţin o carte sau au avut rezultate strălucite în domeniile lor de activitate. Este o realizare excepţională, un instrument deosebit de lucru pentru cei care vor să se documenteze cu privire la Sălaj şi oamenii lui, un omagiu adus personalităţilor cuprinse în el.






În cartea „Şoapte cu ecou....”, naratoarea, o femeie matură, inteligentă şi extrem de sensibilă, stă de vorbă, timp de şapte zile, sub şapte simboluri diferite,  cu o fată – care ar putea fi chiar ea, atunci când era foarte tânără şi neexperimentată – şi îi desluşeşte sensul celor mai diverse trăiri şi sentimente, îi dă sfaturi calde şi înţelepte, îi călăuzeşte cu grijă şi căldură paşii în viaţă.
O carte interesantă, instructivă şi frumoasă, care debordează de sensibilitate feminină.

Gaudeamus, vedere de ansamblu

Standul Dacia XXI

Lansare

O parte din public cu astronautul Dumitru Prunariu in prim plan


După lansare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu